RUN for KIKA

 • On mei 27, 2018 ·
 • By ·

Vandaag hebben een aantal dames van D.D.A. Omnia zich ingezet voor KiKa. Naast dat deze dames 5 kilometer hebben gerend, hebben zij ook samen met andere leden van [‘endzjin] S.V.E.I.A. het mooie bedrag van 6.150,66 euro opgehaald.

KiKa run

Geslaagd!

 • On december 4, 2017 ·
 • By ·

Afgelopen week hebben drie van onze dames hun diploma mogen ophalen! Jullie hebben er hard voor gewerkt en hem ook dubbel en dwars verdiend. Wij zijn trots op jullie!

Iris
Lobke
Dwainy

GPS Challenge 2017

 • On oktober 16, 2017 ·
 • By ·

De dames der D.D.A. Omnia gingen de uitdaging aan. Onze eigen challenge master, Merel, heeft een GPS challenge in elkaar gezet!

Van locatie naar locatie op de fiets door Almere op zoek naar aanwijzingen die waren achter gelaten. Ondertussen moesten ze goed nadenken over de cryptische raadsels en leuke opdrachten waarbij Omnia in het middelpunt stond.

Het team bestaande uit Leontien, Kira, Anne-Sophie en Aniek kwam als eerste binnen! Dat stopte de dames uit het andere team niet om ook hun gevonden buit met z’n allen op te drinken!

WhatsApp Image 2017-10-15 at 19.33.33

WhatsApp Image 2017-10-15 at 19.34.01 (2) WhatsApp Image 2017-10-15 at 19.34.01 (1) WhatsApp Image 2017-10-15 at 19.34.01

Halloween 2017

 • On oktober 14, 2017 ·
 • By ·

We zitten alweer op de helft van oktober en dat betekent dat ons jaarlijkse Halloween feest steeds dichterbij komt! Wij hebben er zin in, jullie ook?

[‘en-z!ne] 19.2

 • On maart 8, 2017 ·
 • By ·

Het maakt meer kapot dan je lief is..

Ja, waar begin je met dit onderwerp. In eerste instantie vraag je jezelf af in welk thema je wilt schrijven. Iets met betrekking tot liefde of school? Nee, uiteindelijk is bier het gene wat meer kapot maakt dan je lief is. Bier, het koude gouden vloeistof dat we elke week weer naar binnen gieten. Het spul waardoor we elkaar steeds liever vinden maar ook steeds meer gaan haten.
Op de avonden dat er al vele liters goud geel vocht door onze keeltjes naar binnen sijpelen, zorgt dit vaak voor de nodige ‘liefdesverklaringen’, zoen je een keer iemand waar je de volgende dag van hoopt dat iedereen het vergeten is en eindigt het dan soms met tranen. Dan hebben we nog niet eens gesproken over de volgende ochtend, wanneer je de laatste restjes maaginhoud vriendelijk de weg naar buiten probeert te wijzen.

Maar zorgt het bier dan alleen voor gênante of hatelijke taferelen? Nee zeker niet, het bier zorgt ook voor een net iets leukere avond, waarbij je de volgende dag lachend wakker wordt als je denkt aan hoe je op de tafel heb staan dansen op ‘liever te dik in de kist’ in de hoop dat de tafel zou breken, want dat zou wel écht ironisch zijn.

En dan zijn er ook nog de dames die hard gaan op het geliefde doorzichtige vocht: wijn. Een zoete nasmaak bij elk slokje en het is zo makkelijk weg te adten. Op de avonden waarin je veelvoudig de borsten laat zien en de ene wijn weg tikt na de andere, dan weet je het wel! Daar had iedereen bij moeten zijn.

Na al die biertjes, wijntjes en sinds kort gelukkig ook weer de shotjes (die wij heel erg hebben gemist!) bevindt je je de volgende ochtend niet altijd in je eigen bed. Als je telefoon het nog doet probeer je via WhatsApp voice memo’s en foto’s terug te halen van wat er is gebeurd. Je herinnert je vaag de eerste helft van de avond en weet dat als er iets geks is gebeurd je dat vast nog vaak gaat horen.

Nu moet je niet gedemotiveerd worden na dit stuk, want al met al zorgen we samen voor heel wat legendarische verhalen met elkaar. Ondanks dat we allemaal wat kilootjes aankomen, tot het heimelijke genoegen van een rivaliserend damesdispuut die zelf last heeft van het ik-kijk-nooit-in-de-spiegel-syndroom, en ondanks al de rare dingen die we doen, accepteren we en genieten we met elkaar. Dus hop, kom van die badkamer vloer af (ook al is die met je kater zo lekker koud), of van je weegschaal, pak een biertje en op naar het volgende verhaal.

Prosit Omnia

Ad Infinitum

Studiecommissie

 • On oktober 11, 2016 ·
 • By ·
Waarde lezer,
D.D.A. Omnia heeft voor de studentenvereniging [‘endzjin] S.V.E.I.A. de studiecommissie opgericht. Zoals de naam al zegt is deze gericht op jouw studie en elkaar hier in helpen en ondersteunen. Dit doet de studiecommissie door middel van drie onderwerpen:
Studieruimte bieden
Tijdens de herkansings- en tentamen week stellen zij een ruimte beschikbaar waar je kunt studeren maar ook samen kunt werken in je projectgroep. Deze dagen en tijden kun je vinden op posters in de sociëteit, een berichtje op de website en een berichtje op de [‘endzjin] Facebook.
Activiteiten gericht op de toekomst
Om de maand zullen zij een activiteit gericht op de toekomst organiseren. Hierbij kun je denken aan workshops, gastsprekers, bezoeken aan carrière beurzen en nog veel meer. Mocht je een leuk idee hebben, een toffe spreker kennen of zelf graag een praatje willen doen kun je altijd mailen naar hoofdstudiecommissie@engine.nl
Mentorschap
Het mentorschap wil zeggen dat een ouderejaars bekend maakt welke studie hij/zij doet en hoe ver hij hiermee is. Jongerejaars kunnen makkelijk contact opnemen met deze mentor om vragen te stellen, maar ook boeken te lenen of gewoon om samen te leren. Het schema is te vinden achter de inlog van www.engine.nl.
Zou jij ook graag iets willen betekenen voor de studiecommissie? Of heb je een leuk idee/suggestie/feedback? Dan kun je mailen naar hoofdstudiecommissie@engine.nl
Namens,
De Studiecommissie,
en het bestuur der D.D.A. Omnia

[‘en-z!ne] 18.3

 • On juni 24, 2016 ·
 • By ·

Waarde lezer,

Wij hebben net het zeilweekend achter de rug waar wij met 12 dames vertegenwoordigd waren. Overal om je heen zag je rood en met vol trots kunnen wij zeggen dat wij ons zeker vermaakt hebben. Met drie gevulde valken naar het eiland, van selfies op het water tot shotjes tequila. Één van de valkjes is later ondergedompeld tot het zinkend schip en ook onze dames waren hier bij te vinden. Later bij het kampvuur hebben wij gezorgd voor de nodige aanwezigheid tot in de laatste uurtjes. Misschien kan ik beter zeggen tot in de vroege uurtjes want de vogeltjes waren al weer fanatiek begonnen met zingen. Aangezien deze editie wat weg heeft van de 50 tinten serie kan ik in ieder geval zeggen dat Omnia hierin op het eiland actief is geweest, in de details zullen we maar niet treden. Na een kort nachtje zijn wij weer in de drie gevulde valken gestapt. De harde wind op de terug weg hield ons niet tegen om met elkaar te proosten, iets wat over een groot deel van het water te horen was. Na afloop hebben vele van ons de buikjes rond gegeten en daarna heerlijk in onze eigen bedjes bijgetankt.

Wij hebben genoten en willen iedereen bedanken voor weer een onvergetelijk zeilweekend. Tot volgend jaar!

Dwainy de Langen

Prosit Omnia,

Ad infinitum.

April 2016

 • On april 16, 2016 ·
 • By ·
Waarde lezer,

Afgelopen donderdag 14 april was het zo ver. Ons dies feest met het thema Candyland werd gevierd in de sociëteit van [‘endzjin] S.V.E.I.A. Iedereen die binnen kwam had even de tijd nodig om zijn ogen uit te kijken. De sociëteit hing namelijk vol met snoepgoed en was fel gekleurd door de vele ballonnen. Onze outfits waren zo zoet en gekleurd als het zoetste snoepje dat je kent. Onze gasten konden bij binnenkomst genieten van een heerlijk shotje in het thema, en natuurlijk al het snoep gedurende de avond.

De gaten in ons geheugen, make-up dat de volgende dag nog beter zat, snoep geplakt in onze haren en de enorme katers zeggen voor ons meer dan genoeg!

Wij willen iedereen bedanken voor een geweldige avond. En daarnaast het bestuur, Infra Fluvia, Iuno Sofia en Eximia voor de zorgvuldig uitgezochte cadeaus.

Morgen tijdens ons vierde dies gaan wij met zijn allen genieten van een heerlijk diner. En babbelen wij vast nog even na over ons onvergetelijke feest.

Lieve dames, een vereende kracht staat sterker.

Prosit Omnia,
Ad Infinitum

13015464_997634166993384_2188642360011568383_n

[‘en-z!ne] 18.2

[‘en-z!ne] 18.2

Waarde lezer,

Hier is hij dan, mijn eerste officiële stuk(je) voor de [‘en-z!ne].

Ondertussen hebben jullie vast al kennis gemaakt met onze prachtige vuurrode hoodie. De mooie rode kleur is net zo perfect als die van onze polo’s. Langzaam kleurt de sociëteit tijdens een dispuutborrel rood. Voor een goed drankje en een dansje kun je zeker bij ons terecht en schroom je niet om hier gezellig bij aan te sluiten.

Ook zijn de voorbereidingen voor ons diesfeest al in volle gang. Het belooft een goed feestje te worden die je zeker niet wilt missen! Dus zet alvast een kruis op 14 april in je agenda, en vraag voor de volgende dag meteen even vrij, want wij geven weer een feest dat je zeker niet wilt missen!

Ondertussen zijn wij vijf dames rijker. En verwelkomen wij hen met open armen. Wij gaan er een mooie tijd van maken. Samen zijn is voor ons belangrijk, een vereende kracht staat sterker.

Prosit Omnia,

Dwainy de Langen

Ad Interim Praeses der D.D.A. Omnia

 • 1
 • 2